Marjolein Bruls

Marjolein Bruls is werkzaam als GZ-psycholoog en systeemtherapeut. Ze is gespecialiseerd in het bieden van psychologische behandelingen aan adolescenten en volwassenen en het geven van relatie- en gezinstherapie.

Na 15 jaar met veel plezier binnen instellingen te hebben gewerkt ben ik in 2023 mijn eigen praktijk gestart. Mijn grote passie is werken met echtparen en gezinnen. Want daar waar liefde en verbinding is, kunnen grote uitdagingen in het leven gedragen worden. Daarnaast zie ik volwassenen individueel voor traumabehandeling, angst- en/of stemmingsklachten en (lichte) persoonlijkheidsproblematiek. Ook voor vragen omtrent seksualiteit kunt u bij mij terecht.

Ik ben opgeleid in de CGT, EMDR, imaginaire exposure, schematherapie, EFT en hechtingsgerichte gezinstherapie.

Ik werk binnen de basis generalistische ggz. Om in aanmerking te komen voor vergoeding dient er sprake te zijn van een diagnose volgens de DSM-5. Ik heb (nog) geen contracten met zorgverzekeraars. Dit betekent dat u de factuur zelf dient te betalen maar dat u wel recht heeft op een gehele of gedeeltelijke vergoeding, afhankelijk van uw verzekering. Heeft u een restitutiepolis dan wordt uw behandeling meestal geheel vergoed. Bij een naturapolis heeft u recht op een gedeeltelijke vergoeding (meestal 70 tot 90%) en betaalt u daarbij een eigen bijdrage. Informeer daarover bij uw eigen zorgverzekeraar.

Ik houd me aan de tarieven die de verschillende verzekeringen vergoeden per behandeling. Voor mensen die zelf de behandeling willen betalen, hanteer ik de NZa-tarieven. Wanneer iemand vanwege een duidelijke reden niet komt voor een afspraak wordt hierover overlegd en bij een geldige reden wordt er niets in rekening gebracht.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Het goedgekeurde kwaliteitsstatuut ligt ter inzage in mijn praktijk.
BIG registratie GZ-psycholoog 19918354925
AGB code praktijk 94067484/ AGB code hulpverlener 94017542

Lid Nederlandse Vereniging voor Relatie en Gezinstherapie (NVRG)
Lid Landelijke vereniging vrijgevestigde psychologen (LVVP)

 

 

 

Marjolein Bruls